Mermer Güçlendirme

Anasayfa Mermer Güçlendirme

Kullanmış olduğunuz, inşaatlarda, yaptığınız ya da yapmayı planladığınız inşaatlarda, yapılarda, alışveriş merkezlerinde ya da herhangi bir ortamda mermer olarak isimlendirilen malzemeyi, estetik açıdan değer katan, görsellik kazandıran, dayanıklılık açısından tercih edilen malzemeyi kullanma seçeneğinde bir karar vermiş olabilirsiniz. Bu mermerin elde edilmesi, temin edilmesi, taşınması, döşenmesi, yüze uygulanması, kullanılır hale getirilmesi veya kullanım aşamasında herhangi bir etken ile zayıflaması, deforme olması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumların ortaya çıkması durumunda, gerek imalat esnasında, gerek ocaklardan çıkarım esnasında, gerek ise uygulandıktan sonra işlem yapılması mümkün hale getirilmiştir.

Yapılacak işlemler, kabaca, mermer güçlendirme olarak tanımlanmıştır. Teknik işlemler sırasında bulunmak ile birlikte, kişisel olarak, bireysel olarak kendi el becerileriniz, yetenekleriniz ya da imkanlarınız ile bu işlemi yapma şansınız bulunmamaktadır. Profesyonel hizmet almanız, garantili, güvenceli hizmet almanız gerekecektir.

Mermer Güçlendirmeye Neden İhtiyaç Duyulur?

Bu tip bir soruya başlangıç aşamasından itibaren cevap verilmesi gerekecektir. Mermer dediğiniz malzeme, bilindiği üzere doğadan çıkarılan büyük taş bloklar anlamına gelmektedir. Çıkarılan taş bloklara işlem yapılmakta, evlerde, konutlarda, herhangi bir ortamda, AVM’lerde gördüğünüz mermer parçaları meydana getirilmektedir. Blok olarak mermer ocaktan çıkarıldığı andan itibaren, deforme olabilir. Bütün bir blok çıkarma esnasında, taşıma esnasında, nakliye esnasında, nakliye aracından indirilmesi ve işleme ocağına götürülmesi esnasında kırılması gibi bir durum söz konusu olabilir.

Oldukça maliyetli bir şekilde bu işlemlere tabi tutulan mermerin komple atılması, israf edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Tam bu esnada güçlendirme çalışmalarına ihtiyaç ya da birleştirme ya da bloklama çalışmalarına ihtiyaç duyulacaktır. Aynı mermer yeniden kullanılır hale getirilecektir. Farklı teknikler kullanılabilir. Bunun haricinde ocaktan çıkarılmış, işlenmiş, kullanıma hazır hale getirilmiş ya da kullanılmış, herhangi bir yapıya bütünleştirilmiş mermerlerinde, belirli ya da belirsiz etkenler ile zarar görmesi durumunda güçlendirme işlemlerinin yapılması mümkün olacaktır.

Mermer Güçlendirme Teknikleri Nelerdir?

Uygulanacak teknikler, standart başlıklarda toplanacaktır. Bu tekniklerin arasında, fırınsız vakumlu bohçalama tekniği bulunmaktadır. Fırınlı vakumlu bohçalama tekniği bulunmaktadır. Blok birleştirme bulunmaktadır. Fırınlı otoklavlar bohçalama tekniği bulunmaktadır. Elbette bunlar profesyonel işlemlerdir, ekipman gerekmektedir, bir tesis gerekmektedir, tecrübeli, profesyonel teknik personellerin eşliğinde yapılması gerekmektedir. Temel amaç, kullanılamaz hale gelmiş olmaktan ziyade, deforme olmuş, tamir imkanı ya da onarım imkanı yaratılmış mermerlerin yeniden piyasaya kazandırılması, yeniden ekonomiye kazandırılması, yeniden kullanılır hale getirilmesidir.

Mermer Güçlendirme Teknikleri Nasıl Uygulanır?

Mermer güçlendirme anlayışında, kullanabileceğiniz tekniklerin uygulama prensipleri bahsedildiği gibi teknik işlemler kapsamında bulunmaktadır. Temel hedef, aslında ocaktan çıkarılan mermerin güçlü bir yapıya kavuşturulması olarak görülmektedir. Blok halindeki malzemeler fırına sokma işleminden önce, doğal koşullarda korumaya bırakılmakta, bohça altına alınmakta, belirli bir bar basınç altında vakum altında epoksi olarak isimlendirilen malzemede emdirme işlemi yapılmaktadır. Bundan sonra fırına sokmadan, epoksinin kürlenme işlemi tamamlanıncaya kadar, vakum altında tutulduğu görülecektir. Teknik açıdan işlemin uygulanması bu şekildedir. Epoksi olarak isimlendirilen malzeme, aslında bildiğiniz üzere özellik ve inşaat sektöründe kullanılan bir malzemedir ve sıvı halde kullanım imkanı bulunmak ile birlikte, uygulandığı ya da tatbik edildiği yüzeyde, belirli bir süre zarfında kemikleşen ve sonra setleşen yapıya bürünmekte ve kullanıldığı malzemeyi bütünleştirici, toparlayıcı, birleştirici özelliğe, dayanıklı bir özelliğe sahip olmaktadır.

Teknikler içerisinde blok birleştirme seçeneği de bulunmak ile birlikte, bu da yukarıda anlatıldığı şekle benzer bir uygulamadır. Bir mermer bloğunun ortadan kırılması halinde, epoksi ile bu mermer bloğun teknikler ve teknik personel ile teknik teçhizatlar dahilinde bir araya getirilmesi, yeniden ekonomiye kazandırılması, yeniden kullanılır hale çevrilmesi gerçeği, anlamı ya da uygulaması ortaya çıkmaktadır. Bu konuda profesyonel yardım almanız, profesyonel işletmeler ile görüşmeniz, profesyonel personelinin yeterli teknik cihazları dahilinde işlem yapmanız gerekecektir. Kırılan, bozulan, parçalanan ancak birleştirme imkanı bulunan büyük kütlelerin, işlenmiş mermerlerin, yapılara monte edilmiş mermerlerin, doğal afetler ya da herhangi bir etkenler ile deforme olmuş mermer parçaların birleştirilmesi, yeniden kullanılması, israfın ekonomik bir şekilde değerlendirilmesi anlamına gelen tekniklerden bahsedilecektir.

Ayrıca bir mermer bloğunun ya da bir mermer parçasının herhangi bir ihtiyacı ya da gerekçeye istinaden dayanıklılığının arttırılması, mukavemetinin yükseltilmesi amacı ile de ihtiyaç duyulacak işlemler, tercih edilecek işlemler olarak da gündeme getirilmesi mümkündür. İşin özü bir mermer bloğun, işlenmiş bir mermer parçasının tekrar, deforme işleminden sonra tekrar kullanılır hale getirilmesi ve ekonomiye kazandırılması şeklinde net bir açıklama yapılması mümkündür.

 

Mermer Güçlendirme Çalışmaları Hakkında Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz. Tıklayınız!

WhatsApp
Hemen Ara!