Beşoğlu Endüstri

Mühendislik Sanatı

Anasayfa Sealer SF (Astar)

SEALER SF KARBON FİBER ELYAF KUMAŞ ASTARI

TEKNİK ÖZELLİKLER

Açıklama
Solventsiz Epoksi Emprenye Astarıdır.
Kullanım Alanlarıİç ve dış mekanlarda,
Yatay uygulamalarda,
Fabrikalar,
depolar ve katlı kapalı otoparklar gibi yoğun araç trafiğine maruz kalan mekanlarda,
Şarap, meşrubat (konsantre meyve şurubu hariç), et, balık vb gıda endüstrilerinde,
İlaç, boya, kağıt, akü ve gübre endüstrilerinde,
Çamaşırhaneler, endüstriyel mutfaklar ve yemekhanelerde,
Alışveriş merkezleri, terminaller gibi yoğun yaya trafiğine maruz kalan mekânlarda,
Bilgi işlem ve kontrol merkezlerinde,
Uçak bakım hangarlarında kullanılır.
BileşenlerA Bileşeni: Epoksi reçine, B Bileşeni: Epoksi Sertleştirici
RenkSarımsı Şeffaf
Karışım MiktarıA Bileşeni: 10 kg, B Bileşeni: 5 kg
Karışım Yoğunluğu1,05-1,10 ± 0,05 kg/lt (20°C TS EN ISO 2811-1)
Viskozite7000 – 13000 mPas (20˚C)
Çekip Koparma Yoluyla Yapışma> 3 N/mm² (EN 1504-2) 7gün
Çekme Uzaması> %10 (DIN 53504 TS 1967) 7 gün
Aşınma Direnci< 100 mg, H. A. Hızı ≤ 0,01 m/s (EN 1504-2)
Basınç Dayanımı80 N/ mm² (TS EN 12190 )
Çarpmaya Direnç DeneyiSınıf III (EN 1504-2)
Kapiler Su Emme ve Su Geçirgenliğiw < 0,1 kg/(m² . h0,5) (EN 1062-3)
Katı Madde (Karışım)Ağırlıkça %97
Shore D Sertliği75 ± 5 (ASTM D 2240, DIN 53505)
Kap Ömrü25 – 30 dakika (23°C, 200 g, DIN 16945)
Uygulama Sıcaklığı+10°C ile +30°C
Toz Tutma Süresi60-90 dakika (23°C TS 4317)
Dokunma Süresi6 – 8 saat (23°C TS 4317)
Kat Kabul Süresi12 saat (23°C TS 4317)
Tam Kürlenme Süresi7 gün (23°C TS 4317)

TEKNİK ÖZELLİKLER

AvantajlarıTozuma yapmaz,
Derzsiz yüzey oluşturur,
Uygulaması kolaydır,
Solvent içermez,
Kimyasallara, inorganik asitlere(ph değerleri değişiklik gösterebilir) ve suya karşı dayanıklıdır.
Mekanik dayanımı ve aşınma direnci yüksektir.
Yüksek yüzey sertliğine sahiptir.
Hijyeniktir, steril koşullara uygundur, bakım gerektirmez.
Tüketim Sarfiyatı450 – 600 g/m2 (Tek katta 275 – 350 µ kuru film kalınlığı) (Yüzeyin emiciliğine, pürüzlülüğüne ve uygulama metoduna bağlı olarak değişir.)
Uygulama – Yüzeyin HazırlanmasıUygulama yüzeyi zayıf yapışmış parçalardan arındırılmalı, toz, yağ, katran, zift, boya, silikon, kür malzemesi, deterjan ve kalıp yağları gibi yapışmayı önleyici maddelerden temizlenmiş ve yapışmayı arttırmak için pürüzlü olmalıdır.Yüzeyde tamirat gerekli ise uygun tamirat harcı ile onarım yapılmalıdır. Uygulama zemini beton ise kürünü almış olması (28 gün) ve en az 25 N/mm² basınç ile 1,5 N/mm² çekme dayanımına sahip olması gereklidir. Zemin betonunun nemi en fazla %4, zemin sıcaklığı ise yoğuşma noktasının en az 3°C üzerinde olmalıdır.
KarışımSealer SF ; iki bileşen halinde uygun miktarlarda ambalajlanmıştır. Her bileşen önce kendi içinde karıştırılır. 5 kg B bileşeni (sertleştirici), 10 kg A bileşeninin (epoksi reçine) üzerine ilave edilir. 300 – 400 dev/dk’lık karıştırıcı uçlu matkap ile homojen bir kıvam elde edilinceye kadar 3 – 4 dakika karıştırılır. Daha sonra karışımın tamamı temiz bir kaba alınır ve tekrar karıştırılır. Ürünün bir kısmı kullanılacaksa bu karışım oranlarına dikkat edilmelidir.
Dikkat Edilecek Hususlar+10°C’nin altında ve +30°C’nin üzerindeki sıcaklıklarda uygulamadan kaçınınız. Sealer SF karıştırılırken mutlaka uygun bir mikser kullanılmalı, kesinlikle elle veya mala ile karıştırılmamalıdır. Karışıma haricen su, solvent vb katmayınız. Tiner vb ile inceltmeyiniz. Malzemeler en az 24 saat önce ortam şartlarına uyum sağlaması için uygulama alanına getirilmelidir.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Uygulama BilgileriSealer SF karışımı zemine Rulo veya mala ile homojen yayılıp kirpi rulo ile taramak suretiyle uygulanır.
Tek kat uygulanır ancak düzeltme amaçlı çok katlı uygulamalarda kat kabul süresini geçirmeden uygulama yapılmalıdır. Aksi halde katlar arasında kimyasal yapışma gerçekleşmez ve üstteki katmanın soyulma riski doğar. Eğer kat kabul süresi geçirilmiş ise alttaki katman mekanik
yöntemlerle pürüzlendirilmelidir.
Dikkat Edilecek HususlarEpoksi reçine bazlı ürünlerin çalışma ve sertleşme süreleri ortam ve zemin sıcaklığına bağlıdır. Düşük sıcaklıklarda viskozite arttığından tüketim miktarı da artar. Kimyasal reaksiyon yavaşlar dolayısıyla kap ömrü ve çalışma süresi uzar. Yüksek sıcaklıklarda ise tam tersi bir durum söz konusudur. Uygulama alanında ısıtma gerekliyse yüzey görünümünü etkilememesi için sadece elektrikli, ılık hava üfleyen sistemler kullanılmalıdır. Donmuş, 24 saat içerisinde donma riski olan veya direkt güneşe ve rüzgâra açık alanlarda uygulamadan kaçınınız.
Uygulama bittikten sonra en az 24 saat üzerine basılmamalıdır. 48 saat süre ile su teması ve yoğuşma önlenmelidir aksi takdirde karbonatlaşma meydana gelir. Ağzı açılmış ambalaj uygun depolama koşullarında maksimum 1 hafta içerisinde tüketilmelidir.
Ambalaj15 kg’lık (A+B) set teneke kutularda.
Raf ÖmrüAğzı açılmamış ambalajında, serin, kuru ve güneş almayan bir ortamda +15°C ve +25°C arasında 12 ay süre ile saklanabilir. Donmaya karşı koruyunuz.
Sağlık ve EmniyetTüm kimyasal ürünlerde olduğu gibi kullanma ve depolama sırasında gıda ürünleri, deri, göz ve ağızla temas ettirilmemelidir. Temas etmesi halinde hemen bol su ile yıkanmalı, yutulması durumunda acilen bir sağlık kuruluna başvurulmalıdır. Uygulama esnasında, iş ve işçi sağlığı kurallarına uygun iş elbisesi, koruyucu eldiven, gözlük ve maske kullanılmalıdır. Depolama ve uygulama alanlarına ateşle yaklaşmayınız. Uygulama alanları havalandırılmalıdır.
WhatsApp
Hemen Ara!